Постинг
19.08.2017 20:49 -
Da ne sme po-dolu?!
Автор: baobabi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1090 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 19.08.2017 22:09
Прочетен: 1090 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 19.08.2017 22:09
Публикува се с любезното съдействие на Лиса фон-дьо-Тен-и - Хитракис.
Лято е.
Париж е финансово и всякак далеч, Виена и Лондон- също, а за Ню Йорк, Токио и Петербург- да не говорим.
Халкидики е на един хвърлей, но там от бузуки и опа-опа човек не може да си чуе поръчката, камо ли плисъка на морските вълни.
На Слънчака гърми още по-силно ту музика, ту нещо друго...
Не се измъчвайте, останете си в София за отпуската-може да се опитате смело да се удавите в мътния язовир, да прихванете нещо сериозно в някой обществен басейн, да си направите здрави мазоли докато прекопавате градинката между блоковете, дори да изгорите или да получите главоболие, задремвайки в жегата на терасата след "на по бира".
А вечерта може да отидете на гурме ресторант.
В пълен дрескод.
За господата- потник, шорти и джапанки или направо боси ( в крак с последната haute pavement тенденция). За дамите- плътно прилепнал трикотаж с щедри асиметрични разрези и весела параферналия от екологични аксесоари.
Оставете визията, важна е трапезата.
Voila няколко свежи идеи за изискана лятна haute cuisine a la Balkanique от les Provenceteurs- the latest star на небосклона на столичните топ ресторанти.
Today"s menu:
- свински флейки в маринат от ароматни карловски рози
- зелен боб с круши и песто от мизийско лютиче
- бейби стриди с фростирани моркови и пяна от павликенски пъпеш
- пилешки крилца в лек сос от ферментирали старозагорски зарзали
- шоколадово суфле с корнишон-фламбе и нежни стръкчета мурсалски чай
- сорбе от тузленски водорасли и русалски планктон
- грилован овчи фромаж с асасион от виолетки и хасковска диня-гласе
- торта Врачански Експанз- изкусителната тайна рецепта на шеф Гого ди Петрофф
+ пълен набор от млади и отлежали вина, леки аперитиви и диджестиви, фрешове и коктейлни физове
Посвещаваме на всички изтънчени местни ценители на la dolce vita.
Заповядайте!
Лято е.
Париж е финансово и всякак далеч, Виена и Лондон- също, а за Ню Йорк, Токио и Петербург- да не говорим.
Халкидики е на един хвърлей, но там от бузуки и опа-опа човек не може да си чуе поръчката, камо ли плисъка на морските вълни.
На Слънчака гърми още по-силно ту музика, ту нещо друго...
Не се измъчвайте, останете си в София за отпуската-може да се опитате смело да се удавите в мътния язовир, да прихванете нещо сериозно в някой обществен басейн, да си направите здрави мазоли докато прекопавате градинката между блоковете, дори да изгорите или да получите главоболие, задремвайки в жегата на терасата след "на по бира".
А вечерта може да отидете на гурме ресторант.
В пълен дрескод.
За господата- потник, шорти и джапанки или направо боси ( в крак с последната haute pavement тенденция). За дамите- плътно прилепнал трикотаж с щедри асиметрични разрези и весела параферналия от екологични аксесоари.
Оставете визията, важна е трапезата.
Voila няколко свежи идеи за изискана лятна haute cuisine a la Balkanique от les Provenceteurs- the latest star на небосклона на столичните топ ресторанти.
Today"s menu:
- свински флейки в маринат от ароматни карловски рози
- зелен боб с круши и песто от мизийско лютиче
- бейби стриди с фростирани моркови и пяна от павликенски пъпеш
- пилешки крилца в лек сос от ферментирали старозагорски зарзали
- шоколадово суфле с корнишон-фламбе и нежни стръкчета мурсалски чай
- сорбе от тузленски водорасли и русалски планктон
- грилован овчи фромаж с асасион от виолетки и хасковска диня-гласе
- торта Врачански Експанз- изкусителната тайна рецепта на шеф Гого ди Петрофф
+ пълен набор от млади и отлежали вина, леки аперитиви и диджестиви, фрешове и коктейлни физове
Посвещаваме на всички изтънчени местни ценители на la dolce vita.
Заповядайте!
Няма коментари