Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2017 20:49 - Da ne sme po-dolu?!
Автор: baobabi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1089 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.08.2017 22:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Публикува се с любезното съдействие на Лиса фон-дьо-Тен-и - Хитракис.

Лято е.
Париж е финансово и всякак далеч, Виена и Лондон- също, а за Ню Йорк, Токио  и Петербург- да не говорим.
Халкидики е на един хвърлей, но там от бузуки и опа-опа човек  не може да си чуе поръчката, камо ли плисъка на морските вълни.
На Слънчака гърми още по-силно ту музика, ту нещо друго...

Не се измъчвайте, останете си в София за отпуската-може да се опитате смело да се удавите в мътния язовир, да прихванете нещо сериозно в някой обществен басейн, да си направите здрави мазоли докато прекопавате градинката между блоковете, дори да изгорите или да получите главоболие, задремвайки в жегата на терасата след "на по бира".

А вечерта може да отидете на гурме ресторант. 

В пълен дрескод.
За господата- потник, шорти и джапанки или направо боси ( в крак с последната haute pavement тенденция). За дамите- плътно прилепнал трикотаж с щедри асиметрични разрези и весела параферналия от екологични аксесоари.

Оставете визията, важна е трапезата.

Voila няколко свежи идеи за изискана лятна haute cuisine a la Balkanique от les Provenceteurs- the latest star на небосклона на столичните топ ресторанти.

Today"s menu:

- свински флейки в маринат от ароматни карловски рози
- зелен боб с круши и песто от мизийско лютиче
- бейби стриди с фростирани моркови и пяна от павликенски пъпеш
- пилешки крилца в лек сос от ферментирали старозагорски зарзали
- шоколадово суфле с корнишон-фламбе и нежни стръкчета мурсалски чай
- сорбе от тузленски водорасли и русалски планктон
- грилован овчи фромаж с асасион от виолетки и хасковска диня-гласе
- торта Врачански Експанз- изкусителната тайна рецепта на шеф Гого ди Петрофф

+ пълен набор от млади  и отлежали вина, леки аперитиви  и диджестиви, фрешове и коктейлни физове

Посвещаваме на всички изтънчени местни ценители на la dolce vita.

Заповядайте!




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: baobabi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 90267
Постинги: 119
Коментари: 5
Гласове: 49
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930