Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2016 22:15 - За тигрите и зайците
Автор: baobabi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 595 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.03.2016 14:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       За тигрите и зайците

/ Новосезонните размишления на един заевед/ 

Пилците се броят наесен. Тогава едни отлитат, други остават.

Ами зайците? Кога се броят зайците- не дивите, живите?

( Оня филм за дивите зайци, дето вече сме го гледали, не важи.Защото за заяка не е важно дали е питомен или див, а -дали е жив.) Заякът не е пиле, че да хвръкне. Той, горкичкият, ще-не ще, криволичи все по земята. И се крие в храстите. Защо?- Защото го е страх.От кого? - От тигрите. Тигрите могат, ако си поискат, да го изядат.

"Хайде де, доц. Страшарски, къде се е чуло и видяло тигър заяк да яде!"- ще възкликне тутакси съседката, гжа Очиларова, ст.н.с. I ст. - Верно, ни се е чуло, ни видяло, но това е само, защото тигрите и зайците живеят на съвсем различни ширини и дължини. Обаче, ако случайно се засекат някъде, както е да речем у нас, на Балканите,а тигърът, например, е гладен,пък наблизо няма газели или друг екзотичен дивеч- тогава ...горкият заяк.

Сега, зайците и те обичат да ядат. Зайците най-много обичат да ядат зеле. И моркови също.Но пръчки-не!!! Само като я видят пръчката и бягат през 9 терминала в 10-ти. И като видят тигърски нокти- също бягат. Така де, ако са им отворени терминалите. Защото иначе у нас, на Балканите, е тесничко. И зайците при затворени терминали нямат много-много накъде да мърдат...

А пък това, дето ви го разправят, че тука имало разни лъвове, не им вервайте. Лъвовете отдавна вече са само по музеите и по разни знамена и мостове. На Балканите сега имаме най-вече тигри. И зайци. Също кокошчици имаме доста, магаренца и, такова...прасенца- големи, малки, всякакви. Но, да не влизаме в разни деликатни теми. Защото и на прасетата им се иска да са тигри, нали? Нали?! А-може ли прасето да стане тигърррр, питам аз, г-жо Очиларова, ст.н.с. I ст?- От само себе си се разбира, че не може... Прасенцето, колкото и да папка, най-много да стане на глиган за... да ходи по горите, като вълците. Ама чакайте, ей, опасно нещо са това вълците, много хитро нещо са, та щом се нароят, налага се екзактно да ги отстрелват... И вълците вият и се чудят- кой ги отстрелва? Кооой? Пък ехото тътне - свооой!... А защо те биват отстрелвани?- Заради полезния местен дивеч, да не му пречат да се въди. Демек, да не пречат на зайците.

Които също не могат да станат тигри.- Колкото и да гризат, зайците н-и-к-о-г-а не могат да се отигрят. Защо ли?- Защото генетиката им е различна, не са от юнашки тигров сой. "Ами,  да се направи тогава някакъв самозащитен хибрид"- ще се обади плахо г-жа Очиларова, ст.н.с. I ст.- "като кентаврите". Е, има такав митична порода- конехорци. Обаче, ако кръстосаме тигри и зайци, какво ще се получи?- Тиграйци. Верно, силни, ама вегетарианци. Ще могат да подраскват, да подръмжават, ама слаба работа... А и какво ще ядат? Брюкселско зеле?- Ами че то у нас не вирее много добре, г-жо ст.н.с. I с.  Даже хич не вирее, ако питате мен. Не става...

"Ако смесим орел и заяк"- ще попита още по-плахо г-жа Очиларова, ст.н.с. I с. - Абе, ще стане ореляк. Виж, ако е тигър и орел, тогава по може- тигрелът ще е животно с двойна защита. Но ореляк- полузащитено животно някакво. А пък аз от разни специалисти знам, че ние в полузащитата не сме много добри... На нас ни дай да нападаме. Обаче-заяк тигър напада ли? Като се облещи насреща оня ми ти тигърррр!....Брррр.

Някои разправят, че понеже зайците принципно се въдят много, щели да станат още по-много, милиарди, и тогава- като се съединят от всички страни- да преборят тигрите. Щели да си останат тогава само зайци, да си гризат моркови и зеле до насита...Въпросът е- ще има ли зеле и моркови тогава? "Ами, може да се направят морковени дръвчета, да раждат по мнооого моркови, че даже и зеле да раждат, и алабаш, по четири вида зеленчуци да раждат тия дръвчета, като едно време в Мичурин!"- ще се ентусиазира г-жа Очиларова, ст.н.с. I ст.- Каквоо? Морков на дърво? Ами че това си е чисто ГМО, бе, г-жо Очиларова, ст.н.с.I ст.! После ще се пръкнат разни зайци триухи и двуопашати, като след Големия северен взрив, помните ли?... Ами то дори един най-обикновен био-заяк ги разбира тия неща, г-жо ст.н.с. I ст.!

Значи, световната заешка революция засега се отлага. И, значи- назад към тигрите. При тях поне моркови има. И зеле. Защото тигрите ги разбират тия неща- те знаят колко зайци им трябват и съответно колко зеле и колко моркови, колко пръчки- тигрите си имат цял заешки бюджет! И, освен това, тигрите пазят своите зайци- те дори преграждат на другите зайци да не влизат при нашите. Иначе, ако изпонавлязат ония ми ти чужди зайци, ще изпоизгризат всичко и тогава-хайде гладомор по нашите зайци,  после- няма зайци и после- хайде и на тигрите им дошло ред за гладомор! А-а-а, не, казват тигрите, без тия! И затова, те се грижат да има ред при зайците. И стабилност. Което ни връща пак при изначалния въпрос- за какво са им на тигрите зайци? Нали тигър заяк принципно не яде? Тогава за какво са им??- Аха, не знаете ли, г-жо Очиларова? Не знаете ли, ст.н.с. I ст.? Ето, аз пък ще Ви кажа- зайците са нужни на тигрите ЗА АЛИБИ. "?????"- Добре, обяснявам:

При тигрите, значи, като при зайците, има разни породи- има малки, има големи,има тукашни, има тамошни. И тамошните, чужбинските Тигри, са по-големшки така, по-нависочко са от нашенските. Обаче, като цяло, всичките тигри се уважават и си помагат- взаимопомощ има между тях. Даже цели фондове са  направили, за да си помагат. Обаче- при едно условие- да се поддържа равновесието в природата. Иначе започват разни порои, пожари, урагани, страшна работа! И тогава, горкичките тигри, всичките треперят като зайци. А така не може. Затова, тигрите дружно се грижат за био-равновесието. И за био-разнообразието- също. Ерго, за зайците. Нали така? И тукашните тигри, като ревнат на тамошните, че за местните зайци няма паша, ония какво да правят- дават. Нали за това са специалните зайце-фондове и фондо-сезони. (Те на фондо-сезоните им казват фондо-периоди, ама то си е все същото, както и да им казват.)

Сега, има тука един малък местен тигърски трик- не за пред зайците, не. ( За пред зайците трикове мнооого- предизборни, следизборни, всякакви.) За пред ония Тигри. Каза ми го един заяк, дето братовчед му се подвизава в нашенските тигърски среди- реше им  опашките, филира им ноктите, това-онова... сещате се, няма какво да ви обяснявам. Та тоя заяк ми каза, че братовчед му казал, че нашите тигри разправяли за зайците тука, че хрупали не какво да е зеле, ами златно. И ония ми ти тамошни Тигри им вервали ( някаква доверчива порода) и пращали помощи за оглеждането на златното зеле тука. А пък нашите тигри си прибирали всичко и си го носели другаде- по разните там Екзотични Острови Само За Големи Животни ( тигри, орли, мечки, дракони...), там да си го разменят за луксозен екзотичен дивеч и да си го употребяват по тигърски. И като свършело- пак искали. За зеле.

Та, ета затова тигрите си ги пазят зайците тука, стабилно. И по малко моркови и бяло зеле им дават, да не измрат дългоушковците съвсем от глад. Защото тогава- сбогом екзотика!-" Адио, Рио!"- Сещате ли се пък за този филм? Тигрите се сещат...

И следователно, зайците биват щателно преброявани за началото на всеки нов фондо-сезон. И следователно, не е важно дали са питомни или диви- важното е да са още живи. Тигрите се грижат за това.

Е-е-ех, тигърски живот! La dolce vita! Само зеле да има, другото ще се нареди. Пък то, напоследък, времето взе нещо да се променя, едни валежи, едни гърмежи, едни ветрове духат от всички страни! За такова време братята италианци казват Mamma mia!- Не се знае знае ли се!... Ама... тигрите пак ще го измислят- тигри са това, не са зайци!

Нали така, г-жо ст.н.с.I ст?


(мислите прихвана и старателно записа к.ф.н. Шаман Шамански, екстрасенс- заелог)










Тагове:   тигри,   фондове,   зайци,   периоди,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: baobabi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 89570
Постинги: 119
Коментари: 5
Гласове: 49
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031